Kleurprofielen

Bent in het bezit van een goede printer? Dan wilt u ook de juiste kleuren terug zien in uw prints! Wanneer u geen gebruik maakt van een RIP of extra printsoftware kunt u via uw printerdriver werken met ICC-profielen voor uw situatie.

Download het gratis printerformulier

ICC-profielen voor uw printer bestelt u hier!

Waarom zijn de resultaten van onze profielen beter dan van de standaard profielen van de printer fabrikant?
Het printer profiel beschrijft de combinatie van úw printer, inkt en papier. Ondanks dat een printer hetzelfde merk en typenummer heeft, zijn 2 printers nooit exact gelijk aan elkaar. Dat heeft onder meer te maken met de gevoelige piëzo printkoppen die het systeem gebruikt. Een op maat gesneden profiel voor uw printer is dan ook belangrijk om de voorspelbaarheid zo groot mogelijk te maken. Hoe meer kleurvlakken er worden gebruikt voor de spectrale meting, hoe nauwkeuriger het ICC-profiel wordt. U kunt ICC profielen bestellen met 1000, 1500, 3000 kleurvlakken of meer. De testbestanden voor profilering en kunt u downloaden via het menu.

Voor gebruik met een standaard printer driver, een postscript RIP (raster image processor) of via andere geavanceerde printsoftware kunt u bij ons profielen laten genereren. Voert u op het printer formulier - in de download sectie - de gegevens van uw configuratie in zodat we u van alle voor u belangrijke informatie kunnen voorzien.