DOWNLOADS - TOOLS EN CHECKS

WAT IS DEZE DOWNLOAD?

Gratis app voor je Mac om testbestanden te printen zonder conversie of profielen - helemaal lineair - scroll naar beneden voor de instructie.

Gratis app voor je Windows PC om testbestanden te printen zonder conversie of profielen - helemaal lineair - scroll naar beneden voor de instructie.

Laat het kleurbeheer doorlopen van je Adobe Creative Cloud software tot aan je fine-art-, foto- of productieprint. 

Check je werkplek! Controleer of je werkruimte goed geschikt is om in te werken met een kritische blik op beeld en kleur. 

Met deze gratis app helpen we jou op afstand om instellingen te doen in je sublimatie workflow en om je dingen uit te leggen

INSTRUCTIES VOOR HET PRINTEN VAN JE TESTBESTANDEN

Dit programma is standaard geïnstalleerd op je Mac en maakt het mogelijk om testbestanden zonder profielen of conversies te printen voor profilering.

Kijk goed naar de uitleg in de PDF-file!

PRINTEN VAN JE TESTBESTANDEN VIA ADOBE COLOR PRINTER UTILITY

 

Adobe heeft de Adobe Color Printer Utility ontwikkelt omdat in Adobe Photoshop vanaf versie Creative Suite 5 de functie "Printen zonder kleurbeheer" geschrapt is.

Dat heeft als gevolg dat er vanuit Photoshop of andere Adobe CC applicaties geen testbestanden meer geprint kunnen worden ten behoeve van profilering.

 

Met ACPU lukt dat wel - tot een zekere grens

Bekend is dat er problemen kunnen ontstaan op het Mac platform vanaf versie MacOsX 10.15 (Catalina), waar niet alle printerdrivers automatisch of "colormanagement off" staan; ook onder Windows 10 hebben sommige drivers een handmatige instelling nodig.  

 

Belangrijk:

Controleer bij gebruik van de ACPU utility daarom ALTIJD of het kleurbeheer in je printerdriver uit staat!

Kijk naar de onderstaande afbeeldingen om te zien hoe je dit instelt.

 

Afbeelding 1 

 Kies bij het openen van ACPU je testchart om te printen

Afbeelding 2

Stel de Pagina-instelling in via "Print Setup" in afbeelding 1.

 

Afbeelding 3

Klik op "OK" in afbeelding 2 om in het afdrukvenster te komen

Afbeelding 4  

Stel je papier- en kwaliteit in en ga naar "MODE" om te kiezen voor "Custom" en selecteer vervolgens "Off (No Color Adjustments). Klik nu op "OK" om een lineaire print te maken!